4/7 Visby: Bota din världsångest – Yttrandefrihet i skottgluggen

4 juli, 2017 - kl. 18:00 till 18:45

Det är mycket som händer i världen och många våndas över globala utmaningar som ekonomiska och politiska orättvisor, kvinnoförtryck och bakslag för yttrandefriheten. Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och tidningen OmVärlden bjuder på ett annorlunda arrangemang under Almedalsveckan, som bygger vidare på förra årets succé Bikta din världsångest. Tre öppna “terapisessioner” behandlar varsitt tema. Varje kväll möts en ny terapeut och en ny klient på Sverige i Världens scen för att lätta sina hjärtan och för att tillsammans med publiken finna ljusglimtarna i den turbulenta världsutvecklingen. Humor och allvar blandas kring temat för dagen, och en artist bjuds in för att framföra sin tolkning.

4 juli pratar vi om yttrandefrihet i skottgluggen. Hälften av världens befolkning har inte rätt att säga, läsa, skriva eller trycka vad de vill, civilsamhällets utrymme minskar och enligt Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex har läget för den fria journalistiken försämrats i två av tre länder. Vad beror bakslaget på? Vilka motreaktioner ser vi?

Medverkande:

  • Hans Linde, ordförande, RFSU
  • Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent, Sveriges Radio
  • Emil Jensen, artist och poet
  • Ylva Bergman, (moderator) chefredaktör, OmVärlden

När: Tisdag 4 juli kl. 18.00-18.45
Var: Sverige i Världen-torget, Donnersgatan 6, visby
Hur: Ingen föranmälan krävs

Vi bjuder på matiga mackor till de första 40 som är på plats!
Varmt välkommen.

Dela det här:
Publicerat i Kalender