5/7 Visby: Bota din världsångest – Rubbad maktbalans

5 juli, 2017 - kl. 18:00 till 18:45

Det är mycket som händer i världen och många våndas över globala utmaningar som ekonomiska och politiska orättvisor, kvinnoförtryck och bakslag för yttrandefriheten. Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och tidningen OmVärlden bjuder på ett annorlunda arrangemang under Almedalsveckan, som bygger vidare på förra årets succé Bikta din världsångest. Tre öppna “terapisessioner” behandlar varsitt tema. Varje kväll möts en ny terapeut och en ny klient på Sverige i Världens scen för att lätta sina hjärtan och för att tillsammans med publiken finna ljusglimtarna i den turbulenta världsutvecklingen. Humor och allvar blandas kring temat för dagen, och en artist bjuds in för att framföra sin tolkning.

5 juli pratar vi om den rubbade maktbalansen globalt. Den politiska och ekonomiska makten i världen blir alltmer koncentrerad. 8 personer äger lika mycket som den fattigaste hälften av jordens befolkning, och Ungern, Turkiet, Filippinerna och Venezuela går alla i auktoritär riktning. Hur påverkas den globala maktbalansen? Vilka motreaktioner ser vi?

Medverkande:

  • Claes JB Löfgren, utrikesreporter, SVT
  • Ulrika Modéer, statssekreterare, Utrikesdepartementet
  • Bob Hansson, poet
  • Ylva Bergman, (moderator) chefredaktör, OmVärlden

När: Onsdag 5 juli kl. 18.00-18.45
Var: Sverige i Världen-torget, Donnersgatan 6, visby
Hur: Ingen föranmälan krävs

Vi bjuder på matiga mackor till de första 40 som är på plats!
Varmt välkommen.

Dela det här:
Publicerat i Kalender