FILM: Bota din världsångest – Backlashen mot kvinnor

Det är mycket som händer i världen och många våndas över globala utmaningar som ekonomiska och politiska orättvisor, kvinnoförtryck och bakslag för yttrandefriheten. FUF och tidningen OmVärlden bjöd på ett annorlunda arrangemang under Almedalsveckan, som byggde vidare på förra årets succé Bikta din världsångest. Tre öppna “terapisessioner” behandlade varsitt tema. Varje kväll möttes en ny terapeut och en ny klient på Sverige i Världens scen för att lätta sina hjärtan och för att tillsammans med publiken finna ljusglimtarna i den turbulenta världsutvecklingen. Humor och allvar blandades kring temat för dagen, och en artist bjöds in för att framföra sin tolkning.

3 juli pratade vi om backlashen mot kvinnor globalt. Andelen kvinnor i världen med avlönat arbete har minskat, Ryssland fortsätter att tillåta våld inom äktenskapet och Donald Trump har stoppat allt bistånd till organisationer som inte tar avstånd från abort. Vilka konsekvenser får det för kvinnors rättigheter? Vilka motreaktioner ser vi?

Medverkande:

  • Bilan Osman, journalist och föreläsare på Expo
  • Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot, Liberalerna
  • Marit Bergman, artist
  • Ylva Bergman, (moderator) chefredaktör, OmVärlden
Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer