FILM: Bota din världsångest – Yttrandefrihet i skottgluggen

Det är mycket som händer i världen och många våndas över globala utmaningar som ekonomiska och politiska orättvisor, kvinnoförtryck och bakslag för yttrandefriheten. FUF och tidningen OmVärlden bjöd på ett annorlunda arrangemang under Almedalsveckan, som byggde vidare på förra årets succé Bikta din världsångest. Tre öppna “terapisessioner” behandlade varsitt tema. Varje kväll möttes en ny terapeut och en ny klient på Sverige i Världens scen för att lätta sina hjärtan och för att tillsammans med publiken finna ljusglimtarna i den turbulenta världsutvecklingen. Humor och allvar blandades kring temat för dagen, och en artist bjöds in för att framföra sin tolkning.

4 juli pratade vi om yttrandefrihet i skottgluggen. Hälften av världens befolkning har inte rätt att säga, läsa, skriva eller trycka vad de vill, civilsamhällets utrymme minskar och enligt Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex har läget för den fria journalistiken försämrats i två av tre länder. Vad beror bakslaget på? Vilka motreaktioner ser vi?

Medverkande:

  • Hans Linde, ordförande, RFSU
  • Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent, Sveriges Radio
  • Emil Jensen, artist och poet
  • Ylva Bergman, (moderator) chefredaktör, OmVärlden
Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer