Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF (praktikplats)

Plats:

Stockholm

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://ikff.se/

När och omfattning:

Vårterminen 2018 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

IKFF är en internationell feministisk fredsorganisation som verkar för nedrustning och för kvinnors deltagande i konfliktförebyggande och fredsbyggande arbete. IKFF Sverige erbjuder praktik som syftar till att ge studenter en inblick i praktiskt arbete med freds- och nedrustningsfrågor på lokal, nationell och internationell nivå. Vi erbjuder vårterminen 2018 en praktikplats på organisationens kansli i Stockholm.

Vad innebär praktiken?

Målet med praktiken är att ge en inblick i hur en ideell organisation som IKFF arbetar. Det inbegriper såväl det organisatoriska som det politiska arbetet. Exempel på arbetsuppgifter under praktiken är; omvärldsbevakning, research, skriva underlag för artiklar, publikationer, hemsida och andra kanaler, kontakt med lokalgrupper, delta i och rapportera från möten samt bistå i genomförandet av projekt.

Praktikanten arbetar nära kanslipersonalen och får på så sätt inblick i verksamhetens olika delar; det politiska, det organisatoriska, det internationella arbetet och kommunikationsarbetet. Praktikanten tilldelas en handledare.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi förväntar oss att du som söker:

  • Använder svenska och engelska obehindrat i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande, särskilt franska och spanska.
  • Har en pågående utbildning i ämne med relevans för IKFF:s freds- och säkerhetspolitiska arbete.
  • Har ett genuint intresse för att arbeta med fredsfrågor.
  • Har kännedom om feministiska perspektiv.
  • Är självgående, initiativrik och noggrann.

Du är välkommen att skicka din ansökan bestående av ett personligt brev på max 1 sida, CV, ett kortare skrivprov (exempelvis ett PM, en artikel, del av uppsats på svenska), samt två referenser (gärna skriftliga).

Övrig information

Praktiken ingår i FUF:s Praktikantprogram. Det innebär att parallellt med praktiken går praktikanten på olika kurser som FUF arrangerar. Detta sker på på praktikarbetstid och är avtalat med praktikplatsen. Moment som ingår är bl.a. en skräddarsydd förberedelsekurs, nätverksträffar och karriärstips. Läs mer om programmet HÄR.

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Praktiken är obetald och platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser