FUF-fåtölj 6/11: Konflikter utan slut – berättelser från Burma

6 november, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Över en halv miljon människor har drivits på flykt av militären i västra Burma i ett uttalat försök att skrämma bort den muslimska minoritetsgruppen Rohingya från delstaten Rakhine. Över 200 byar har bränts ner och FN:s högkommissionär för mänskliga rättigheter kallar situationen för ett skolboksexempel på etnisk rensning. Även i andra delar av landet pågår strider och framtiden är oviss.

Vad ligger bakom militärens agerande i Rakhine, och hur ser situationen ut i dag? Har det folkliga stödet för militären ökat eller minskat sedan våldsutbrottet i Rakhine? Vilka förutsättningar finns det för fred i Burma?

Ko Thet från den burmesiska ungdomsorganisationen Center for Youth and Social Harmony (CYSH) och Zun Moe från policy- och påverkansorganisationen Progressive Voice jobbar aktivt i Myanmar och kommer att berätta om situationen i Rakhine, Kachin och Norra Shan-staten ur ett förstahandsperspektiv.

Seminariet kommer att hållas på engelska.

NÄR? Måndag 6 november kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

(Är seminariet fullbokat? Maila fuf@fuf.se för att ställa dig på väntelistan.)

 

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Arrangeras av FUF i samarbete med Svenska Burmakommittén

Dela det här:
Publicerat i Kalender