Seminarium 23/11: Kina i en turbulent värld

23 november, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Världen står inför stora utmaningar: ekonomisk och politisk maktförskjutning från väst till öst, ett allt mer påtagligt hot från klimatförändringar och väpnade konflikter som omvärlden står handfallen inför. I Sverige diskuteras ofta hur Europa påverkas av dessa utmaningar, men mer sällan vad de får för följder i andra delar av världen. I denna seminarieserie riktar FUF fokus mot olika regioner för att diskutera effekterna av den turbulenta världsutvecklingen.

De första seminarierna zoomade in på situationen i Afrika respektive Latinamerika. Den här gången diskuterar vi hur Kina påverkar och påverkas av de politiska, sociala, ekonomiska och miljömässiga förändringar som sker. Hur förhåller sig Sverige och västvärlden till Kinas växande ekonomiska och politiska inflytande? Hur stor betydelse har den interna utvecklingen i Kina för utvecklingen i resten av världen?

Vi välkomnar Börje Ljunggren – medarbetare på Utrikespolitiska institutet, tidigare ambassadör i bland annat Kina och författare till ”Den kinesiska drömmen – Xi, makten och utmaningarna” från 2017 – till FUF-fåtöljen. Modererar gör Lennart Wohlgemuth, FUF.

NÄR? Torsdag den 23 november kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender