FUF-fåtölj: Venezuela – från föregångsland till krissituation

15 januari, 2018 - kl. 18:00 till 19:30

Foto: Wilfredorr, Flickr

Under första decenniet av 2000-talet ansågs Venezuela vara ett välmående land i Latinamerika. Fattigdomen minskade, alla medborgare fick rätt till utbildning och sjukvård, mediciner subventionerades och det fanns en allmän framtidstro. Men det sjunkande oljepriset har lett till instabilitet i landet. Omfattande motsättningar har uppstått mellan den verkställande och lagstiftande makten och häftiga sammandrabbningar mellan demonstranter och polis har ägt rum. Nu följer rapporter om brott mot mänskliga rättigheter, omfattande korruption och en politisk polarisering. Folket lider av brist på livsmedel och av en kollapsad sjukvård.

Hur gick Venezuela från att vara ett föregångsland i Latinamerika till ett land i djup ekonomisk och politisk kris? Hur ser motsättningarna mellan den politiska makten och folkopinionen ut? Och vad har omvärlden för roll i frågan?

Fransisco Contreras, talesperson för politisk utveckling på Latinamerikagrupperna och ordförande för Solidaritetshuset, gästar FUF-fåtöljen och diskuterar Venezuelas framtid. Varmt välkommen att delta i en tänkvärd och engagerande debatt.

NÄR? Måndag 15 januari kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A (gårdshuset), Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender