Seminarium: Agenda 2030 – kommer ungas framtid att bli en valfråga?

13 februari, 2018 - kl. 17:00 till 18:30

By Alejandro Alvarez (Own work) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Foto: Alejandro Alvarez CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Unga mellan 16-25 år tycker att klimatförändringarna är den viktigaste samhällsfrågan idag, enligt en undersökning från WWF/Sifo. Sverige har tagit på sig en ledarroll i arbetet med hållbar utveckling och för att uppnå de 17 Globala målen, nationellt och globalt. Men vad vill politikerna egentligen göra för en hållbar utveckling, och hur uppfattar unga väljare politiken för en hållbar framtid?

Som ett steg i Sveriges genomförande av Agenda 2030 har en delegation fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan för det nationella arbetet. Agenda 2030-delegationens förslag till handlingsplan har redovisats. Men responsen från de politiska partierna har uteblivit. Var står egentligen de politiska partierna? Och hur ska de möta ungas förväntningar på en mer hållbar värld? Vi bjuder in riksdagsledamöter för en diskussion som tar avstamp i Agenda 2030-delegationens handlingsplan.

Välkommen till det elfte samtalet i Global Utmanings och Kulturhuset Stadsteaterns serie om framtidsfrågor. Under ledning av Birgitta Englin, senior rådgivare på tankesmedjan Global Utmaning, och med hjälp av en rad framstående experter undersöker vi lösningar på globala och komplexa samhällsfrågor. Denna gång arrangeras samtalet i samarbete med Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Concord Sverige.

Medverkande:

Rosaline Marbinah, ordförande LSU
Malin Stjernström, programansvarig FUF
Anton Landehag, expert, samhälle och livsstil, Ungdomsbarometern
Maria Kaarto, Läkarmissionen, representant för Concord Sveriges arbetsgrupp för Agenda 2030
Karin Enström, rikdsdagsledamot, Moderaterna
Emil Källström, riksdagsledamot, Centerpartiet
Maria Ferm, riksdagsledamot, Miljöpartiet
Maria Andersson Willner, riksdagsledamot, Socialdemokraterna
Fredrik Malm, riksdagsledamot, Liberalerna (TBC)
Representant från Agenda 2030-delegationen

NÄR? Måndag 13 februari kl. 17.00-18.30
VAR? Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
HUR? Fri entré. Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen! 

Dela det här:
Publicerat i Kalender