Radiohjälpen – kommunikation/insamlingsavdelningen

Plats:

Stockholm

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.radiohjalpen.se

När och omfattning:

HT18 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Radiohjälpen är en stiftelse med uppgiften att samordna insamlingsverksamheten inom svensk public service. Det är den enda organisationen som får samla in pengar i SVT och Sveriges Radio och detta görs främst genom kampanjerna Musikhjälpen, Världens Barn och Kronprinsessan Victorias fond, samt vid Melodifestivalen och katastrofer. Radiohjälpen har ingen egen biståndsverksamhet, utan fördelar insamlade medel till såväl humanitär verksamhet som långsiktigt utvecklingssamarbete internationellt, samt aktiviteter i Sverige till förmån för barn och vuxna med funktionsnedsättning. Arbetet sker genom några av Sveriges största civilsamhällesorganisationer och föreningar.

Vad innebär praktiken?

Vi söker dig som vill hjälpa till med Radiohjälpens kommunikations- och insamlingsarbete under hösten. Din roll kommer ha fokus på att återkoppla till givare, främst i digitala kanaler, och arbeta fram strategier och rutiner för denna återkoppling. Kommunikationsarbetet handlar främst om att visa de verksamheter som fått stöd genom våra insamlingar, det är därför viktigt att vara insatt i, eller ha stort intresse för, humanitärt arbete och utvecklingssamarbete (gärna även intresse för vårt nationella arbete med ideella föreningar). Dina arbetsuppgifter kan även delvis baseras på dina intressen och din kompetens.

Som praktikant hos oss får du en inblick i insamling, globala frågor och public service. Vi är ett litet team som arbetar tätt ihop och du kommer få delta i både det strategiska och operativa arbetet kring våra verksamhetsdelar. Du samarbetar med flera funktioner på Radiohjälpen och främst med insamlingsansvarig, som även kommer vara din handledare. Du kommer även jobba nära vår internationella handläggare för att ta fram material för att kommunicera det internationella utvecklingssamarbetets resultat och effekter på bästa sätt. Det innebär även kontakter och samarbeten med många av Sveriges största civilsamhällesorganisationer.

Samtidigt som du får delta i insamlingsarbetet tillsammans med SVT och Sveriges Radio, är vi en liten organisation med enbart åtta anställda där du måste vara beredd på att hugga i där det behövs. Vi ser gärna att du hjälper till under Världens Barn-galan i oktober och vi behöver dig definitivt på plats i den stad vi sänder Musikhjälpen från i december.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2018. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Praktikplatsen passar dig som pluggar ex. kommunikation eller marknadsföring med intresse för globala frågor, alternativt för dig som läser ex. statsvetenskap eller globala studier och är en skicklig kommunikatör. Du bör vara kreativ, en god skribent och intresserad av sociala medier. Även företagsam och idérik är två viktiga egenskaper. Av stor vikt är intresse för de frågor Radiohjälpen samlar in till.

Meriterande kompetens/erfarenheter

InDesign och Photoshop.
Drupal eller annat publiceringsverktyg.
Sökordsoptimering och digital annonsering.

Övrig information

Praktiken ingår i FUF:s Praktikantprogram. Det innebär att parallellt med praktiken går praktikanten på olika kurser som FUF arrangerar. Detta sker på på praktikarbetstid och är avtalat med praktikplatsen. Moment som ingår är bl.a. en skräddarsydd förberedelsekurs, nätverksträffar och karriärstips. Läs mer om programmet HÄR.

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Praktiken är obetald och platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser