Reach for Change – Central team

Plats:

Stockholm

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://sweden.reachforchange.org/sv/

När och omfattning:

HT18 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Reach for Change är en svensk ideell organisation som hjälper sociala entreprenörer att utveckla innovationer som skapar en bättre värld för barn. Organisationen är en stiftelse som bildades 2009, och finns idag i 17 länder på tre kontinenter. Reach for Change stödjer sociala entreprenörer runtom i världen genom inkubatorprogram. Entreprenörernas innovationer bidrar i sin tur till att skapa bättre förutsättningar för flera hundra tusen barn varje år.

Vad innebär praktiken?

Vi erbjuder en bred praktik med möjlighet att fokusera på ett eller flera av följande områden, programverksamhet, events, kommunikation, general management, juridik eller HR. Vi värderar våra praktikanter högt på Reach for Change, för deras kunskap och kompetenser, och för de ideer och den energin de tillför våra team. För rätt kandidat kan vi erbjuda en stimulerande praktik där du får utveckla dina praktiska färdigheter inom socialt entreprenörskap och management av en internationell ideell organisation, och bli en del av ett drivet passionerat och effektivt team som arbetar för att förbättra barns villkor i samhället.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2018. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi tror att du studerar eller har studerat psykologi, företagsekonomi, management, entreprenörskap, statsvetenskap, internationella relationer, utvecklings studier eller liknande.
Du behärskar engelska i tal och skrift.
Du är en detaljorienterad problemlösare.
Du värnar om barns rättigheter.
Du är företagsam, driven och tänker strategiskt.
Du tar egna initiativ och trivs med att ha många bollar i luften. Du tror att sociala innovationer och socialt entreprenörskap kan förändra samhällen.
Du är modig, smart och passionerad i ditt engagemang.

Meriterande kompetens/erfarenheter

Erfarenhet av att jobba i en Mac miljö med Google verktyg är meriterande.

Övrig information

Praktiken ingår i FUF:s Praktikantprogram. Det innebär att parallellt med praktiken går praktikanten på olika kurser som FUF arrangerar. Detta sker på på praktikarbetstid och är avtalat med praktikplatsen. Moment som ingår är bl.a. en skräddarsydd förberedelsekurs, nätverksträffar och karriärstips. Läs mer om programmet HÄR.

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Praktiken är obetald och platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser