FUF-fåtölj: #Metoo i Kenya, Malawi och Zambia

5 mars, 2018 - kl. 18:00 till 19:30

#metoo

Vad som började med en tweet utlöste en viral lavin av röster från hela världen som åskådliggjorde sexuella trakasserier och övergrepp mot kvinnor under hashtaggen #metoo. Inom loppet av några månader trädde miljontals kvinnor fram på internet och vittnade om sin historia och strålkastarljuset riktades mot åtskilliga män i maktpositioner.

Metoo-fenomenet har visat att sexuella trakasserier inte har några etniska, kulturella eller socio-ekonomiska barriärer. Trots det har nyhetsrapporteringen framförallt kretsat kring rörelsens framfart i västvärlden.

Vilket genomslag har #metoo fått i Kenya, Malawi och Zambia? Vilka verktyg har aktivister använt sig av för att göra sina röster hörda? Och vilka åtgärder kan utvecklingsaktörer vidta för att driva frågan om sexuella trakasserier och övergrepp vidare?

FUF-fåtöljen gästas av Anna Tibblin, internationell chef för We Effect. Anna har mångårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i södra Afrika, där hon tidigare har arbetat som regionchef för We Effect och som landchef för Diakonia i Zimbabwe.

NÄR? Måndag 5 mars kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A (gårdshuset), Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender