Seminarium: Biståndet och korruptionen

20 mars, 2018 - kl. 17:30 till 19:30

Korruption är i många länder ett allvarligt utvecklingshinder. Sverige har länge betonat vikten av att arbeta mot korruption i biståndet. Biståndet måste kunna stötta ett långsiktigt förändringsarbete för att bygga en rättsstat med en ansvarstagande offentlig förvaltning som inte kräver mutor av sina medborgare, där företag har integritet och där civilsamhället agerar mot korruption.

Men hur ser vägen dit ut? Hur kan man bedriva ett effektivt utvecklingssamarbete i länder som genomsyras av korruption utan att göda eller falla offer för korruptionen? Vad kan biståndets aktörer göra för att minska alla former av korruption och mutor?

FUF och Transparency International Sverige bjuder in till en diskussion om dessa frågor. Seminariet inleds med en presentation av hur svenska biståndsländer rankas på Transparency Internationals korruptionsindex.

Medverkande:
Bo Göransson, f.d. generaldirektör på Sida och f.d. ambassadör i Nairobi
Anna-Karin Johansson, f.d. generalsekreterare, Svenska Afghanistankommittén
Klas Rasmusson, Sidas antikorruptionsrådgivare
Magnus Lindell, internationell chef, Riksrevisionen
Ulla Andrén, ordförande, Transparency International Sverige
Rolf Carlman (moderator), ordförande, FUF

NÄR? Tisdag 20 mars kl. 17.30-19.30 (registrering och kaffe från kl. 17.00)
VAR? Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender