BIO GLOBAL: La Familia

18 april, 2018 - kl. 17:30

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan FUF och Bio Rio. Under våren visar vi tre tankeväckande filmer som lyfter olika globala frågor. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med en inbjuden gäst, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.


Filmen
Andres och hans son Pedro bor i en förort till Caracas och ser knappt varandra. Andres spenderar dagar och kvällar med arbete för att försörja sig och sonen, medan Pedro driver runt, leker med sina vänner och lär sig livets villkor i den våldsamma miljö som omger honom. Men allt ställs på sin spets när Pedro blir involverad i ett allvarligt våldsbrott som tvingar den lilla familjen samman.

Samtalet
I La Familia är gatorna en grym plats där pojkar lämnas för att bli män på egen hand, i en machokultur de ännu inte fullt ut förstår. Bio Global gästas av Erik Schrammel som är projektledare på MÄN, en feministisk organisation som arbetar både i Sverige och internationellt med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska.

NÄR? Onsdag 18 april kl. 17.30 (mingel i foajén från kl. 17.00)
VAR? Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm
HUR? Köp din biljett på biorio.se

Varmt välkommen!


BIO GLOBAL våren 2018

21/3: The Post

18/4: La Familia

9/5: Insyriated

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender