BIO GLOBAL: The Post

21 mars, 2018 - kl. 17:30

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan FUF och Bio Rio. Under våren visar vi tre tankeväckande filmer som lyfter olika globala frågor. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med en inbjuden gäst, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.


Filmen
I juni 1971 rapporterade New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Washington Posts Katherine Graham (Meryl Streep) och Ben Bradlee (Tom Hanks) bildade ett osannolikt team och fattade det djärva beslutet att stödja The New York Times när de bekämpade Nixonadministrationens försök att begränsa yttrandefriheten, The First Amendment.

Samtalet
Yttrandefrihet är en av de viktigaste rättigheterna vi har. Trots det har hälften av världens befolkning inte rätt att säga, läsa, skriva eller trycka vad de vill. Bio Global gästas av Lars Gunnar Erlandson, styrelseledamot i svenska Reportrar utan gränser och tidigare utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i många år. Vi får en nulägesrapport om press- och yttrandefrihet i världen och diskuterar varför dessa rättigheter är så betydelsefulla för en rättvis och hållbar utveckling.

NÄR? Onsdag 21 mars kl. 17.30 (mingel i foajén från kl. 17.00)
VAR? Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm
HUR? Köp din biljett på biorio.se

Varmt välkommen!


BIO GLOBAL våren 2018

21/3: The Post

18/4: La Familia

9/5: Insyriated

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender