BIO GLOBAL: Insyriated

9 maj, 2018 - kl. 17:30

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan FUF och Bio Rio. Under våren visar vi tre tankeväckande filmer som lyfter olika globala frågor. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med en inbjuden gäst, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.


Filmen
Det andlöst intensiva dramat Insyriated utspelar sig i Damaskus under en intensiv dag då en trebarnsmamma försöker skydda familj och grannar undan krigets fasor. Bland dem som bor i lägenheten finns en bräcklig gammal man, en liten pojke, ett par förälskade tonåringar och en ung mamma med sin baby. Men en brutal händelse inträffar som hon måste hålla hemlig för de övriga, och när två män bryter sig in i lägenheten eskalerar paniken.

Samtalet
I Insyriated har en grupp människor sökt skydd i en kvinnas lägenhet i Damaskus, i ett för övrigt övergivet hyreshus, medan kriget rasar utanför. Filmen skildrar skräcken som förlamar, men också stärker, när människor utsätts för omänskliga påfrestningar. Bio Global gästas av Michaela Friberg Storey, chef för internationella insatser på Svenska Röda Korset.

NÄR? Onsdag 9 maj kl. 17.30 (mingel i foajén från kl. 17.00)
VAR? Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm
HUR? Köp din biljett på biorio.se

Varmt välkommen!


BIO GLOBAL våren 2018

21/3: The Post

18/4: La Familia

9/5: Insyriated

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender