Biståndsdebatten.se

Biståndsdebatten.se

Biståndsdebatten.se är FUF: s digitala diskussionsforum och en viktig plattform för debatten om bistånd och globala utvecklingsfrågor i Sverige.

På Biståndsdebatten.se kan du orientera dig i opinionsdjungeln. Här samlas, sorteras och länkas alla debattartiklar och ledare som skrivs om globala frågor i svensk media. Du kan följa ett ämne, en debattör eller själv ge dig in i debatten.

Den offentliga debatten om bistånd förs oftast av ett fåtal, antingen biståndskritiska eller biståndskramande, individer och institutioner. Med Biståndsdebatten.se vill vi ge plats till de som sällan hörs, men som har erfarenheter, kunskaper och medvetenhet om frågornas komplexitet.

Syftet med Biståndsdebatten.se är dels att strukturera den svenska debatten om globala utvecklingsfrågor, dels att bidra till att människor med olika kunskaper och erfarenheter av bistånd och utvecklingsfrågor kan utbyta reflektioner, erfarenheter och argument.

I vårt dokumentarkiv på Biståndsdebatten.se kan du hitta rapporter och dokument om svenskt utvecklingssamarbete från 1960-talet fram till idag. Det är en bra källa för information för forskare, studenter och andra som är intresserade av att grotta ner sig lite extra i något ämne.

I kalendern samlar vi alla seminarier om globala utvecklingsfrågor. Där kan du hitta information för att själv gå på ett seminarium. Ibland kan du också se seminariet på film direkt i kalendern, eller läsa om det efteråt i form av ett referat som skrivs av Biståndsdebatten.se:s ideella redaktion.

Biståndsdebatten.se finns förstås på Facebook och Twitter där vi sammanlagt har över 10 000 följare.

Kolla in forumet här.

Dela det här: