Sommarakademin 2018

Sommarakademin Är du samhällsintresserad men ny på det här med globala utvecklingsfrågor? Under en sommarvecka i Härnösand lär du dig om globala utvecklingsfrågor, de Globala målen och om vad världen, Sverige och du kan göra för att målen ska uppnås. Sommarakademin är ett unikt tillfälle för dig att diskutera världen med andra unga vuxna!

Innan år 2030 ska tre fantastiska saker genomföras i världen: extrem fattigdom ska utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas. Det är världens ledare är överens om. I september 2015 klubbade därför FN:s generalförsamling igenom 17 globala mål för hållbar utveckling. Genom de Globala målen ska detta bli verklighet för alla människor, i alla länder. Men för att målen ska bli verklighet måste alla, överallt, jobba för att det ska hända – och i det arbetet är du viktig! Därför bjuder FUF och Sida in till kursveckan Sommarakademin 2018. Genom föreläsningar, seminarier, workshops, diskussioner och utställningar lär du dig om utvecklingsfrågor, de Globala målen, vad Sverige har för roll och hur du kan engagera dig lokalt och globalt för att målen ska uppnås.

globala-malen-logo-och-ikoner

FN:s generalförsamling har kommit överens om 17 mål som tillsammans ska leda till hållbar utveckling i världen.

För vem?
Sommarakademin är en mötesplats för dig som är 18-25 år och är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen i världen. Sommarakademin hålls på grundläggare nivå och riktar sig därför till dig som ännu inte är så insatt i detta – men vill lära dig!

För dig som redan har en del kunskaper – och vill lära dig ännu mer – har vi annan intressant verksamhet. Till exempel kan du engagera dig i en av FUF:s kommunikationsgrupper eller gå på våra seminarier.

När?
Kursen kommer att hållas under sommaren 2018. Specifika datum är ännu inte satta.

Var?
På Sida Partnership Forums kursgård i Härnösand. Kursdeltagarna bor på kursgården. Läs om kursgården HÄR.

Kostnader?
Sida står för kurskostnaden, mat och boende. Ett resebidrag på 500 kronor ges till varje kursdeltagare, ytterligare kostnader för resa till och från Härnösand bekostas av kursdeltagarna själva.

Hur?
Anmälan har inte öppnat.

I anmälan motiverar du kortfattat varför du vill delta och beskriver dina eventuella förkunskaper. FUF gör ett urval och bjuder in 40 deltagare till Sommarakademin. Genom urvalet säkerställer vi att vi bjuder in deltagare som har skilda bakgrunder och erfarenheter. Vi kommer även att prioritera deltagare som har få, eller inga, förkunskaper.

Sommarakademin är ett bra tillfälle för dig att hänga med andra unga som är intresserade av världen.

Vilka arrangerar Sommarakademin?
Sommarakademin arrangeras av Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Sida. FUF är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som informerar och skapar debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv. FUF verkar även som en länk mellan studenter, som vill arbeta med globala utvecklingsfrågor, och arbetsmarknaden. Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen.

Frågor?
Mejla fuf@fuf.se

Inom de kommande 15 åren ska den extrema fattigdomen utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas.Vad kan DU göra?! Foto: t-bet, Flickr

Innan år 2030 ska den extrema fattigdomen utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas. Vad kan DU göra för att världen ska bli bättre?! Foto: t-bet, Flickr

 

Dela det här: