Minority Rights Group International, London

Av: Hanna Nilsson Sahlin

Jag har praktiserat drygt två månader på MRG i London. Min huvudsakliga uppgift var att göra research för en bok om internationell rätt gällande folkmord. Detta innebar mycket självständigt arbete och jag tillbringade mycket tid på olika bibliotek för att hitta bra artiklar som kunde passa i boken. Förutom denna uppgift hade jag mindre uppgifter som bestod i att göra research och bearbeta information för en atlas över minoriteter, research om situationen i Darfur, samt till viss del research inför kommande fund raising.

När jag sökte förväntade jag mig att en praktik skulle innebära mycket administrativt arbete, eftersom det var det som jag hört från andra FUF-praktikanter. Därför blev jag positivt överraskad av att få kvalificerade uppgifter och det var dessutom utmanande och självförtroendestärkande att få sådana uppgifter samt förväntas klara av dem. Att min huvuduppgift var av en mer akademisk karaktär passade mig även mycket bra och jag lärde mig mycket om både det specifika ämnet, men även om hur man på ett bra sätt bedriver research, vilket är värdefullt för vad jag än väljer att arbeta med när jag är klar. Genom praktiken har jag fått insikt i vad jag vill, och faktiskt kan, göra efter min examen. Den har dessutom gett mig uppslag till intressanta ämnen för mitt examensarbete. På det stora hela tycker jag även att jag fick en bra inblick i hur det kan vara att arbeta på en NGO.

Jag trodde att det skulle vara väldigt svårt att hitta bostad i London och därför skaffade bostad innan jag kom åkte till London. Detta kan jag dock inte rekommendera till någon annan. För det första är det lättare att hitta billigare alternativ när man väl är i London och för det andra är det värt att mycket att kunna komma och titta på hur rummet ser ut och hur de andra som bor där är. Jag trivdes inte särskilt bra där jag bodde och det påverkade naturligtvis hur jag upplevde tiden i London. Något som också är viktigt att tänka på är att ha ordentligt med pengar. Även om man försöker att leva billigt är det många kostnader som man kanske kan spara in på hemma men som inte går att undvika i London.

Dela det här:
Publicerat i Praktikberättelser