Nina praktiserar i Namibia

Nina praktiserar i Namibia

Nina Lindström praktiserar på organisationen Urban Trust i Namibia i Södra Afrika. Nina sökte en plats i FUFs praktikbank och blev uttagen till denna praktik som hon påbörjade i september 2008. Santos Joas, Urban Trusts chef lovordar henne och tycker att hon smält in jättebra i deras team:
-Nina tar sitt uppdrag på största allvar och identifierade sig direkt med Urban Trust!


Urban Trust arbetar med olika former av urban utveckling. Bland annat har man specialiserat sig på att göra lokala utvecklingsplaner för städer. I en svensk kontext skulle vi nog snarast kalla det samhällen. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men med endast två miljoner invånare. Även städerna är därför modell mindre.

För att kunna presentera dessa utvecklingsplaner gör Urban Trust ingående undersökningar av lokalsamhällena, med hjälp av omfattande intervjuer. Det är i detta arbete Nina kommer in. Hon och en kollega har intervjuat människor i gruvsamhället Rosh Pinah i södra Namibia. Rosh Pinah är ett helt artificiellt samhälle som växt upp runt två gruvor. Nina har intervjuat alla från gruvarbetare, deras fruar och upp till cheferna.

–Jag har haft jättetur, säger Nina. Rosh Pinah ligger jättelångt från Windhoek, Namibias huvudstad, där Urban Trust har sitt huvudkontor och där jag bor. Men på resorna dit får jag se en stor del av landet, även om det är enormt glest befolkat och mestadels består av bush och öken!

-Planen var att jag skulle praktisera i tre månader och åka tillbaka till Sverige i December. Mitt projekt kommer dock inte att hinna avslutas till dess så jag skulle helst vilja stanna någon månad till, om jag har råd.

Den sista tiden av sin praktik kommer Nina och kollegorna att sammanställa sina intervjuer och skriva rekommendationer inför framtida utvecklingssatsningar.

Är du intresserad av att praktisera i Namibia eller i något annat land? Håll koll på våra praktikplatser på www.fuf.se under Praktik och Praktikplatser utomlands!

Eva Åberg
2008-10-29

Dela det här:
Publicerat i Nyheter