FUF: s utlandsstipendium försvinner

FUF har länge förmedlat praktikanter till internationella organisationer runt om i världen och resultaten har varit fantastiska. Trycket på platserna har varit stort och praktikanterna har tagit ett viktigt steg in på arbetsmarknaden och fått en upplevelse för livet. De mottagande organisationerna har också varit mycket nöjda med sina FUF-praktikanter.

FUF är en politiskt obunden ideell förening beroende av ekonomiskt bidrag. Vår verksamhet är stor men resurserna små. De studenter som fått utlandspraktik genom FUF har tidigare erbjudits ett resestipendium på 20 000 – 25 000 kronor. Tyvärr kommer vi i fortsättningen inte kunna erbjuda dessa stipendier. FUF: s ekonomiska stöd motsvarar långt ifrån omfattande det administrativa arbete som utlandsförmedlingen kräver.

Utlandspraktikplatserna finns kvar som tidigare och är öppna att söka, men studenten får alltså bekosta resan själv eller med stipendium från annat håll. FUF satsar stort på de svenska praktikplatserna, som i högre grad erbjuder studenten ett relevant kontaktnät nödvändigt för att komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Dela det här:
Publicerat i Nyheter