Knarkpyramidens botten

23 september, 2009 - kl. 18:00 till 19:00

I Colombia produceras fortfarande 80 procent av allt kokain som konsumeras i världen och det är här fattiga kokabönder fördrivs av krigets parter. Det är här kokainlabben kantar floderna, och var och varannan dag sprängs av USA-finansierade elitstyrkor i det globala ”kriget mot narkotikan”. Det är här unga pojkar säljer sig som yrkesmördare i den våldscirkus som handeln skapar. Och det är här knarkpengarna fräter sönder demokratin.

Vad säger bönderna, transportörerna, labbarbetarna och alla dödades anhöriga om situationen? Finns det någon lösning? Legalisering? Föreläsningen diskuterar detta bottenskikt i världens knarkcirkus.

Föreläsare: 
Magnus Linton, författare och journalist.
Linton kom 2005 ut med boken ”Americanos – ett reportage om Latinamerikas nya rebeller”. Han har för Dagens Nyheter, Ordfront, Arena, Expressen och radions P1 bevakat olika samhällsprocesser i Latinamerika.

Plats: Latinamerikainstitutets bibliotek, Stockholms Universitet, hus B, plan 5 (T-bana: Universitetet)

Välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender