Filmvisning: Poison Fire

28 oktober, 2009 - kl. 18:00 till 20:00

FUF: s filmklubb presenterar dokumentären
Poison Fire

 

Sedan 1956 har oljebolaget Shell borrat efter ”det svarta guldet” i Nigerdeltat. De senaste 50 åren har tusentals oljeläckage spridit mer än 1, 5 miljoner ton råolja i områdets skogar, vatten och planteringar. Förbränningen av gas sprider livsfarliga ämnen och den allvarliga miljösituationen förvärrar situationen i ett redan fattigt land.

Dokumentärfilmaren Lars Johansson låter invånarna i Nigerdeltat själva berätta sin historia. Vi möter Ifie, en lokal miljöaktivist som reser runt i deltat med sin yngre släkting Tina. Beväpnade med en kamera samlar de in vittnesbilder om den växande miljökatastrofen. Poison Fire är en stark film om en kamp för mänskliga rättigheter – och mot oljejätten Shell.

Kom och se filmen och delta i diskussionen!

Bagdad Café, Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2
Inträde: 60 kronor
Gratis för FUF: s medlemmar

[form 2 ”Seminarieanmalan Databas”]

Dela det här:
Publicerat i Kalender