Filmkväll: Unge Freud i Gaza

25 november, 2009 - kl. 18:00 till 20:00

28-årige Ayed är verksam som psykolog i Gaza. ”Det borde finnas en miljon psykologer i Gaza”, säger han och suckar uppgivet. Han är en av områdets få psykologer och har åtagit sig uppdraget att behandla de som är fångar inte bara i Gaza utan även i sina egna sinnen. Bland hans patienter finner vi till exempel unga neurotikern Inas med en oförstående familj, deprimerade Hanan som lever under existensminimum och inte kan glömma sin ungdomskärlek, samt militante islamisten Abed med posttraumatiskt stressyndrom.

Dokumentärfilmarna PeÅ Holmquist och Suzanne Khardalian har följt Ayed och några av hans patienter under två års tid. Resultatet är varmt, omskakande och aktuellt.

Plats: Hörsalen,  Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Stockholm
Inträde: Gratis för FUF: s medlemmar, Övriga: 60 kronor

Välkommen!

[form 2 ”Seminarieanmalan Databas”]

Dela det här:
Publicerat i Kalender