ICT+Demokrati=Sant?

FUF bjöd in till ett seminarium med fokus på ICT och demokrati den 22 april.
Den snabba spridningen av ICT (Information and communication technology) skapar nya möjligheter för att göra information omedelbart tillgänglig till en låg kostnad. Det kan användas till att söka, motta och skapa information av vem som helst, när som helst och i vilket syfte som helst. Medborgare kan därför frångå de traditionella  och officiella nyhetskanalerna, samtidigt ger ICT represssiva stater ett verktyg till kontroll och övervakning.

Det blev en spännande kväll som visade enorma behov av vidareutveckling inom IT för svensk statsförvaltning, ett skriande behov av en nationell IT-politik, samordning mellan olika politikområden, inklusive utvecklingssamarbetet, för att öka möjligheterna till en internationell demokratiutveckling.

Deltagare var Walid Al-Saqaf skapare av Yemen News Portal, Helen Belcastro från Sida och styrelsemedlem i FUF, Max Gnipping från Ung Pirat, Johan Hellström forskare i ICT and Good governance, Amara Thiha specialist i e-Participation, e-Democratization and counter insurgency strategies och Carl Fredrik Wettermark från Näringsdepartementet.

Läs Walid Al-Saqafs presentation nedan.

ICT Power Point

Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer