Sri Lanka i krigets spår

10 mars, 2011 - kl. 08:00 till 10:30

Kriget i Sri Lanka skördade omkring 84 000 människoliv. I krigets spår begicks grova kränkningar av mänskliga rättigheter och utvecklingen i landet bromsades. En förutsättning var att det fanns länder som försedde regeringen och gerillan med vapen.

Men vilka har sålt vapen till Sri Lanka och hur har man försvarat denna handel? Vilka effekter hade vapenhandeln med Sri Lanka och hur kan detta förhindras i framtiden? FUF, Svenska Freds- och skiljedomsdomsföreningen och Amnesty Sverige välkomnar till ett frukostseminarium om vapenhandeln och dess konsekvenser.

Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

Se fullständig inbjudan, deltagarlista och program här

Anmälan sker till rolf.lindahl@svenskafreds.se senast 7 mars

Dela det här:
Publicerat i Kalender