Boklansering: Ett liv för Chile

5 maj, 2011 - kl. 18:30 till 20:00

Boklansering…

“Ett liv för Chile. Solidariteten och den chilenska befolkningen i Sverige 1970 – 2010”
Fernando Camacho Padilla

5 maj kl. 18.30

Fernando Camachos nya bok behandlar historien om den svenska solidaritetsrörelsen med Chile från det att Salvador Allende tillträdde makten, liksom anländandet och organiseringen av de chilenare som kom till Sverige, från statskuppen och fram till idag. Boken innehåller ett flertal bilder från tidsepoken och vittnesmål från många av de mest framträdande aktörerna.

Boken har publicerats som en del av ett projekt där den svenska ambassaden i Chile har samarbetat med Chiles ”Museo de la Memoria y los Derechos Humanos”. Bland de olika aktiviteter man arbetat med finns utlämnandet av en stor mängd material om solidariteten och exilen i Sverige.

Deltagare: Eva Zetterberg (Sveriges ambassadör i Chile), Sergio Infante (poet och lärare i litteratur vid Institutionen för spanska, portugisiska och latinamerikastudier), Stefan de Vylder (författare och ekonom) och Klara Grenhagen (föreningssekreterare på FUF).

Språk: Svenska och spanska. Simultantolkning.
Plats: Hörsalen på Instituto Cervantes i Stockholm
Gratis inträde, ingen föranmälan krävs.
Efter samtalet bjuder den Chilenska ambassaden i Sverige på ett glas vin.

Ett samarbete mellan FUF, Instituto Cervantes och Chiles ambassad i Sverige

Dela det här:
Publicerat i Kalender