Svenska Afghanistankommittén (SAK)

Plats:

Praktikarbetsplatsens hemsida:

När och omfattning:

Hösten 2011

Info om praktikarbetsplatsen:

Svenska Afghanistankommittén (SAK) arbetar för att minska fattigdomen och främja respekten för mänskliga rättigheter i Afghanistan. Detta gör vi genom humanitära insatser och utvecklingssamarbete direkt med lokalbefolkningen och civilsamhället men också tillsammans med den afghanska regeringen. SAK sprider kunskap om förhållandena i Afghanistan, skapar opinion och bedriver insamling.

Du som är intresserad av och har kunskap om utvecklingsfrågor, freds- och konfliktfrågor och gärna har erfarenhet av interkulturellt utbyte är välkommen att söka vår praktikplats.

Önskvärd kompetens
Vi vill att du ska ha erfarenhet av att arrangera seminarier och konferenser; allt från inbjudningar till internationella gäster och deltagare till att planera program, sköta viss logistik och ansvara för dokumentation från evenemanget. Du behöver därför ha god organisationsförmåga, kunna svenska och engelska flytande och vara bra på att sammanfatta diskussioner och dokumentera dem på engelska. Du kommer tillsammans med olika enheter på Svenska Afghanistankommitténs kontor i Stockholm vara drivande i ett antal utåtriktade evenemang under hösten 2011.

När? Hur länge? Omfattning?
Tillsatt för hösten 2011

Vad innebär praktiken?
•    22-25 sept: Arrangemang av SAKs deltagande på Bok- & biblioteksmässan i Göteborg (monter och frukostseminarium)
•    Ca 10-15 okt: Arrangemang av ”Ungdomsdagen”
•    14-15 nov: Arrangemang i samband SAKs medverkan på MR-dagarna på Kulturhuset i Stockholm
•    21 nov: Arrangemang av en europeisk manifestation för skolelever, sannolikt i Sveriges Riksdag
•    22 nov: Arrangemang av internationell konferens i Stockholm
•    I mån av utrymme, praktikantens förmåga och tid, finns även möjlighet att delta i och lära sig om andra delar av informationsenhetens arbete.

Övrig information
Utöver informationsarbete ger praktiken ger även en utmärkt inblick i hur en svensk enskild organisation arbetar med bistånd och utveckling, insamlingsarbete i Sverige, samt föreningsverksamhet.

Besök sidan här

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser