Teater som verktyg för rehabilitering och självbestämmande

14 september, 2011 - kl. 19:00 till 21:00

TEATER SOM VERKTYG FÖR REHABILITERING OCH SJÄLVBESTÄMMANDE
En del av Riksteaterns informationsturné 9-17 september

– ett samarbete mellan Riksteatern, Al-Harah teatern, Al-Medina teatern, Teater Tribunalen, Förening för utvecklingsfrågor (FUF) och Palestinagruppen i Stockholm.

Kan man använda kultur som ett verktyg i en konfliktsituation? Vilken roll kan en teaterpjäs spela i ett traumatiserat samhälle.

Kan kulturarbetare spela en roll i lösningen av konfliker? Hur kan en konsert, pjäs eller ett dansuppträdande bidra till ökad demokrati och samhällsengagemang?

Vi bjuder in till ett samtal med teaterarbetare från ockuperade Palestina och Libanon som delar med sig av långa erfarenheter kring att arbeta med teater som ett verktyg och rehabiliterande kraft i ett samhälle svårt sargat av otrygghet och våld.

Tillsammans med våra gäster samtalar vi kring teaterns roll och möjligheter med fokus på teatrarnas arbete med barnteater i palestinska flyktingläger och vilken roll teatern kan spela i unga människors liv. Vi berör frågor kring Israel/Palestina-konflikten och resultatet av den –den palestinska diasporan. Vi förenar det internationella perspektivet med det lokala och ser om erfarenheterna från Palestina/Libanon kan gagna svenskt kulturarbete.

Medverkande:
Marina Barnham och Nicola Zreineh, Al Harah Theatre, Beit Jala, Palestina
Assil Ayyash och Ahlam El Dirani, Al Madina Theatre, Beirut, Libanon
– samt Suzanne Osten och andra svenska kulturarbetare med lång erfarenhet av teaterarbete i konfliktområden.

Samtalet modereras av Jonatan Stanczak, en av grundarna av Frihetsteatern i Jenins flyktingläger och ordförande för Riksteaterns palestinanätverk.

Turnén är en del av Riksteaterns internationella satsning och arrangeras tillsammans med Riksteaterns Palestinanätverk till tre orter i Sverige: Malmö, Umeå och Stockholm. Vid varje ort anordnas publika samtal i samarbete med lokala organisationer.

14 september klockan 19.00-21.00 på Teater Tribunalen (Hornsgatan 92)
Gratis inträde. Gåvor till förmån för teaterarbete i Palestina tas tacksamt emot.

Dela det här:
Publicerat i Kalender