Grattis på födelsedagen FN!

24 oktober, 2011 - kl. 12:00 till 13:30

Studiebesök på UD:s enhet för multilateralt utvecklingssamarbete på FN-dagen

När vi pratar om bistånd tänker vi ofta på Sida. Men ungefär hälften av det svenska biståndet kanaliseras genom multilaterala organisationer, såsom FN, regionala utvecklingsbanker och Världsbanken. FN spelar en viktig roll i det internationella utvecklingssamarbetet och arbetet för att uppnå Millenniemålen står i fokus.

På Utrikesdepartementets enhet för multilateralt utvecklingssamarbete, UD/MU, arbetar ett 30-tal personer med allt från samarbetet med de många FN-organen och FN:s humanitära verksamhet, till Afrikanska utvecklingsbanken och Världsbanken. Ett dynamiskt arbete som är centralt för Sveriges utvecklingssamarbete.

Den 24:e oktober firas FN-dagen, till minne av att FN-stadgan trädde i kraft. FUF: s medlemmar bjuds nu in för ett studiebesök på UD/MU, där vi får träffa gruppchefen för FN-gruppen, Ann Måwe. Detta blir din chans att ställa frågor om Sveriges roll i internationellt utvecklingssamarbete och svensk FN-politik, direkt till dem som verkligen jobbar med det.

OBS, begränsat antal platser, obligatorisk anmälan till fuf@fuf.se. Märk ditt mail ”FN”.

Välkommen!

Studiebesöket vänder sig främst till studenter, men andra FUF-medlemmar är naturligtvis också välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender