Mödradödlighet är en fråga om mänskliga rättigheter: Fåtöljen-samtal med Anna Nordfjell

1 december, 2011 - kl. 18:00 till 19:30

FUF:s studentgrupp presenterar: Fåtöljen-samtal med Anna Nordfjell! 

Varje år dör cirka 350 000 kvinnor i samband med graviditet och förlossning – 99% av dessa kvinnor finns i utvecklingsländer. Till år 2015 ska mödradödligheten i världen ha minskats med 75% i enlighet med millenniemål nr. 5. Trots vissa framgångar har det visat sig vara mycket svårt att uppfylla detta mål. Sverige initierade 2009 en särskild satsning på att minska mödradödligheten och i de prioriteradeområdena finns utbildning av barnmorskor och annan mödravårdspersonal. 

Anna Nordfjell  är internationell sekreterare för Svenska Barnmorskeförbundet och sitter med i den svenska referensgruppen för millenniemål 5. Hon gästar FUFs Fåtöljen-samtal den 1 december för att berätta om hur ökad kunskap, förebyggande mödravård och bättre förlossningsvård – och inte minst kvinnors jämlikhet, kan föra oss närmare målet med minskad mödradödlighet.

Datum: 1/12 2011

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A i Stockholm.

OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan till fuf@fuf.se. Märk ditt mail ”Mödradödlighet”.

Läs mer om millenniemålen och mödradödlighet på www.millenniemalen.nu och om Barnmorskeförbundet på www.barnmorskeforbundet.se.

Dela det här:
Publicerat i Kalender