Och FUF-priset 2011 går till…

Journalisten och dokumentärfilmaren Marika Griehsel tilldelades FUF-priset 2011 för sitt arbete med att synliggöra kvinnors situation i konfliktområden. Se webb-sändningen från FUF-prisutdelningen här.

Foto hämtat från Marika Griehsels krönika till FUF inför Fotbolls-VM i Sydafrika 2010: “Fotboll – vems privilegium?”

Föreningen för Utvecklingsfrågor delar ut ett årligt pris för goda insatser inom utvecklingsarbete och bistånd.

FUF-priset skall tilldelas enskilda, grupper eller organisationer
…som genom ett långsiktigt utvecklingsarbete bidragit till förbättrade levnadsvillkor för fattiga människor – främst i utvecklingsländerna
eller
…som genom forskning eller annan vetenskaplig verksamhet underlättat eller bidragit till viktiga utvecklingsinsatser – främst i utvecklingsländerna
eller
…som genom politiska eller andra samhällsinsatser förstärkt intresset för och möjligheterna till ökade insatser – främst i utvecklingsländerna.

FUF-priset består av äran, ett fint diplom och ett ständigt medlemskap i FUF.

Priset delas ut vid en årlig mottagning där pristagarna berättar om sitt arbete. FUF-prisgalan 2011 anordnades av FUF:s studentgrupp och ägde rum den onsdagen 7 december kl. 18.00 – 21.00 på ABF-huset, Sveavägen 41,    T-Rådmansgatan.

Årets fokus: sexuellt våld i krig och konflikter. I samband med prisutdelningen presenterade Marika Griehsel sitt arbete. Tillsammans med en panel samtalade hon även om vägar för återuppbyggnad av krigsdrabbade samhällen – exemplet Östra Kongo.

Medverkande: Lena Ag, generalsekreterare Kvinna till Kvinna; Linnea Ehrnst, ämnesföreträdare för jämställdhet med fokus på könsrelaterat våld, SIDA; Maria Eriksson Baaz, forskare vid Nordiska Afrikainstitutet och Göteborg Universitet; Marika Griehsel, journalist och dokumentärfilmare; Kitimbwa Sabuni, Afrosvenskarnas Riksförbund

Moderator: Helena Bjuremalm, syrelseledamot FUF

 

 

 

Dela det här:
Publicerat i Övrigt