FUF på Development Days- Vilka vägar finns till utvecklingsjobben?

20 mars, 2012 - kl. 10:00 till 16:00

Träffa FUF på Development Days den 19-20e mars på Södertörns högskola!

Under dagen den 20e mars mellan 10-16 finns möjlighet att träffa FUF och mängder av andra organisationer och företag på en arbetsmarknadsdag med profil mot utvecklingsfrågor och internationellt arbete.

FUF och Tidskriften OmVärlden dessutom in bjuder till ett panelsamtal om biståndsjobb och karriär inom CSR och näringsliv.

Få reda på mer om hur man arbetar med utvecklingsfrågor på företag och hur man som ung kan komma närmare en anställning!

14.30-15.15 i Aulan

Vilka vägar finns till utvecklingsjobben?

Drömmer du om att ha världen som arbetsplats? Sida och UD är de arbetsgivare som man kanske först kommer att tänka på. Men i takt med att näringslivet spelar en större roll i utvecklingsprojekt får de ett större behov av kompetens kring globala frågor. Hur får man ett biståndsjobb i näringslivet och vad krävs? Gör företagen egentligen någon nytta i utvecklingsländer? Måste man starta eget och bli konsult för att kunna jobba i branschen?

Jesper Bengtsson är chefredaktör på Omvärlden och leder samtalet med paneldeltagare som jobbar/har jobbat med utvecklingsfrågor inom näringslivet:
Katarina Eriksson- ”Senior Analyst” på TetraLavals Food for Development Office
Johanna Hallin- ”Director Strategic Planning” på Playing for Change
David Salom- Biståndskonsult på InDevelop
Ylva Christiansson- Kanslichef på Föreningen för Utvecklingsfrågor
Vi ses!
Dela det här:
Publicerat i Kalender