OBS INSTÄLLT! Fåtöljensamtal- Mikrokrediter som biståndsform

18 april, 2012 - kl. 18:00 till 19:30

OBSERVERA ATT EVENEMANGET ÄR INSTÄLLT P.G.A. SJUKDOM!

Tema Bistånd

Fåtöljen-samtal med

Johanna Värlander

Mikrokrediter som biståndsform

Bistånd i form av småskaliga krediter har använts som en lösning på utvecklingsproblem, men hur har samhällen påverkats av denna typ av bistånd? Hur har småskaliga krediter använts för att styra människor mot ett önskat beteende – som ska lösa utvecklingsproblemet? Hur påverkar bistånd i form av småskaliga krediter låntagarna, som ofta är kvinnor?

Vårens tredje Fåtöljensamtal under temat bistånd kommer att behandla dessa frågor och erbjuda nya infallsvinkar på hur människor påverkats av det bistånd som ges i form av småskaliga krediter ur både ett historiskt- och ett genusperspektiv. Var med och diskutera denna postkoloniala genusaspekt av biståndet!

Johanna Värlander är forskare vid Uppsala Universitet och gästar FUF-Fåtöljen för att berätta om hennes pågående forskning om biståndsutveckling i form av småskaliga krediter i Malawi.

Datum: 18/4 2012

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

 

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att klicka HÄR!

 

Läs mer om FUF på www.fuf.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender