Svenskt internationellt bistånd – vad sägs och vad görs?- Almedalen

3 juli, 2012 - kl. 12:00 till 13:00

Sammanfattning

Har svenskt bistånd blivit till en inrikespolitiskfråga – vad betyder det i så fall för nya globala utmaningar? Hur kan debatten bidra till en bättre biståndspolitik?

Beskrivning

I år är det femtio år sedan Sveriges regering formade det svenska biståndet. Målet är att skapa förutsättningar för fattiga att ta sig ur fattigdomen. Är det så att svenskt bistånd har blivit till en inrikespolitiskfråga – vad betyder det i så fall för nya globala utmaningar? Hur kan debatten bidra till en bättre biståndspolitik? Hur kan vi få en diskussion om ett bistånd när det är så många andra faktorer som påverkar förutsättningarna för utveckling och fattigdomsbekämpning? Under seminariet ger Noak Löfgren, biståndsdebatten.se, en bild av den pågående biståndsagendan därefter ett samtal mellan Erik Lysén, Internationell chef Svenska kyrkan, Joachim Beijmo, kommunikationschef Sida, Erik Helmerson, ledarskribent Dagens nyheter, Désirée Pethrus (KD) och Christian Holm (M). Moderator: Ulrika Knutson.

Arrangörer:
Svenska kyrkan, Föreningen för utvecklingsfrågor, Concord Sverige och Sensus
Datum: 3/7 2012
Tid: 12:00 – 13:00
Plats: S:ta Maria domkyrka, Almedalen
Dela det här:
Publicerat i Kalender