Fåtöljensamtal: ”Hur hållbar är den nya globala livsmedelsordningen?” -Ett exempel från storskalig sojaodling och köttproduktion i Brasilien

6 november, 2012 - kl. 18:00 till 19:30

”Hur hållbar är den nya globala livsmedelsordningen?”

Ett exempel från storskalig sojaodling och köttproduktion i Brasilien

– Ett Fåtöljensamtal med Ulf Jonsson

Vilka effekter på miljö och människor får de storskaliga monokulturodlingarna? Vilken roll har de multinationella jordbruksföretagen och de sydamerikanska länderna i den nya globaliserade livsmedelsordningen? Hur bidrar den ökade köttkonsumtionen till detta och vem tjänar egentligen på dessa odlingar?

Höstens andra Fåtöljensamtal kommer att behandla dessa frågor ur ett hållbarhetsperspektiv och även lyfta vilka andra möjligheter som finns. Var med och diskutera globaliseringen av livsmedelsproduktionen och vad det får för följder!

Ulf Jonsson är professor i ekonomisk historia vid Stockholms Universitet och har de senaste åren forskat på globaliseringen av livsmedelssystem och bland annat de Sydamerikanska ländernas roll. Han gästar FUF-Fåtöljen för att berätta om detta med ett typexempel från sojaodling i Brasilien.

Datum: Tisdagen den 6e november 2012

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

 

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkomna!

 

 

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att klicka HÄR!

Läs mer om FUF på www.fuf.segilla oss på Facebook och följ oss på Twitter!
Dela det här:
Publicerat i Kalender