Insamlingsstiftelsen mot trafficking-IMTR-Kommunikations- och PR-assistent

Plats:

Praktikarbetsplatsens hemsida:

När och omfattning:

Våren 2013 - deltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Insamlingsstiftelsen mot trafficking

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation vars kärnverksamhet är att ge direkt stöd till brottsoffer utsatta för människohandel. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Flera gåvogivare har valt att stödja Insamlingsstiftelsen mot trafficking, däribland RATOS och Gålöstiftelsen.

När? Hur länge? Omfattning?

OBS! Praktikplatsen är tillsatt för vårterminen 2013. ( Deltid.)

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel?  Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer.  En praktikant skulle kunna öppna dörren för och kunna få oss att göra ett bättre jobb.  Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige.

 

Praktikplatsuppgifter

Du kommer som kommunikations och Pr-assistent att få göra följande;

  • Kontakta redaktioner och uppdatera vårt pressregister.
  • Omvärldsbevakning/researcharbete att undersöka vad som händer inom området. såväl nationellt som internationellt på området.
  • Att bevaka vad som skrivs i pressen inom området.
  • Delta i arbetet med att vi startar nyhetsbrev och facebook.
  • Uppdatering och redaktionellt arbete med nyhetsbrev, hemsida och facebook.
  • Se till att info om oss kommer ut på tex regeringens MR-sida och NMT hemsida och andra viktiga kanaler.
  • Ev ytterligare PR-arbete.

 

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter.  Du är troligtvis 20-25 år och med erfarenhet eller utbildning, tex PR-assistentutbildning. Om du har praktisk erfarenhet av WordPress så är det en fördel.  Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss.  Vi sitter i trevliga lokaler på Söder. Vi har också plats för ytterligare en praktikant som projektassistent.

Meriterande kompetens/erfarenheter

Någon form av arbetslivserfarenhet tex sommarjobb

Kurser inom MR, Barns rätt PR/kommunikation.

Övrig information

Intressant? Välkommen att höra av dig till oss.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser