Insamlingsstiftelsen mot trafficking-IMTR-Projektassistent

Plats:

Praktikarbetsplatsens hemsida:

När och omfattning:

Våren 2013 - deltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Insamlingsstiftelsen mot trafficking

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation vars kärnverksamhet är att ge direkt stöd till brottsoffer utsatta för människohandel. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Flera gåvogivare har valt att stödja Insamlingsstiftelsen mot trafficking, däribland RATOS och Gålöstiftelsen.

När? Hur länge? Omfattning?

OBS! Praktikplatsen är tillsatt för vårterminen 2013. ( Deltid.)

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel?  Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer.  En praktikant skulle kunna öppna dörren för och kunna få oss att göra ett bättre jobb.  Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige.

 

Praktikplatsuppgifter

Medverka i genomförandet av ”Stockholm 2012/2013. Mammor, barn och unga utsatta för människohandel”. Ett utbildningsprojekt. Projektassistentuppgifterna består i huvudsak av;

  • Kontakta aktörer som kan ha kommit i kontakt med individer utsatta för människohandel. Exempelvis målsägandebiträden, ideella organisationer, myndigheter, vårdpersonal, kuratorer m.fl. Intervjuer och information. Fortsätta ett påbörjat kartläggningsarbete.
  • Praktiskt arbete och planering av utbildningsseminarier som ska genomföras under våren 2013.
  • Viss administration, såsom exempelvis upplägg av adressregister (kontakter, press, media mm), posthantering och andra praktiska göromål på kansliet.
  • Vara behjälplig i arbetet med  ”100 fonder”

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som vill få en fot i arbetet med mänskliga rättigheter.  Du är troligtvis nyutexaminerad student eller vill göra detta som en praktik inom ramen för din utbildning.  Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss.  Vi sitter i trevliga lokaler på Söder.

Meriterande kompetens/erfarenheter

Någon form av arbetslivserfarenhet t.ex. sommarjobb

Kurser inom MR, Barns rätt eller liknande.

Övrig information

Intressant? Välkommen att höra av dig till oss.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser