En hälsning från Pop Up-FUF i Växjö

FUF Växjö bjuder in till “Movietajm” för första gången!

Med huvudet nedkört i ’Economic Development’ inför tentan den kommande veckan och mikropauser i form av surfande på internet väcktes idén från mig, Sara Abrahamsson, om
att starta upp en liten filial av FUF i Växjö för att visa dokumentärfilmer under teman som utveckling, globalisering och fattigdom. Första tanken var att jag aldrig skulle få svar på
mailet jag skickade men ack så glad jag blev när jag både fick svar och att det även visade sig att FUF var positiva till min idé!

Idén var från början att visa dokumentärfilmer på gymnasieskolor men med tanke på att dokumentärer ofta är relativt långa i förhållande till tillgänglig lektionstid fick vi fundera
om lite. Vi säger jag för att jag bad min vän och klasskamrat Lisa Andersson vara med i mitt nystartade projekt. Vi bestämde oss istället för att sätta ihop en föreläsning om fattigdom
och utveckling som skulle utgå ifrån tre filmklipp vi hittat på youtube. Hösten gick åt till att planera hur föreläsningarna skulle se ut och letandet efter lämpliga filmklipp att visa men
tillsammans med heltidsstudier tog det längre tid än vi trodde. Men med peppande mail ifrån tjejerna i Stockholm är vi nu klara och ska snart inta klassrummen med vår förhoppningsvis
inspirerande föreläsning!

Syftet med föreläsningarna, som riktar sig främst åt gymnasieungdomar, är att de ska vara intresseväckande, roliga och att eleverna själva ska på ett kreativt sätt få diskutera
utveckling och fattigdom. Nu när det snart är dags för den första föreläsningen får jag kanske tacka Michael Todaro som skrev vad jag brukar kalla för Bibeln (Economic Development), med avseende på bokens tjocklek och tunna sidpapper, att det stundtals var lite segt att plugga in den nästan 1000 sidor långa boken inför tentan!

Sara Abrahamsson
vaxjo@fuf.se

————————————————————————————————

Vill du starta upp en seminariegrupp, ett projekt eller någon annan verksamhet utanför Stockholm på just din ort? Då kan du bilda en Pop Up-FUF, en filial till våra ordinarie arbetsgrupper! FUF hjälper till med stöd, kontakter, heja-rop och resurser men gruppen tar stort eget ansvar för planering, genomförande och utvärdering. Kontakta oss på studentgruppen@fuf.se så berättar vi mer!

Dela det här:
Publicerat i Övrigt