World’s Children’s Prize Foundation

Plats:

Praktikarbetsplatsens hemsida:

När och omfattning:

Hösten 2013 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

World’s Children’s Prize (WCP) är ett upplevelsebaserat utbildningsprogram som verkar för en medmänsklig värld där barnets rätt respekteras. Varje år engageras miljontals barn och ungdomar för barnets rättigheter, demokrati och global vänskap. 58 000 skolor (1682 av dessa är svenska) med 27 miljoner elever i 105 länder står bakom World’s Children’s Prize. Många deltagande barn har själva fått sina rättigheter kränkta. Det kan handla om sex-slaveri, barnsoldater eller barn som blivit föräldralösa p.g.a. HIV/aids eller efter folkmord. De får genom programmet kunskap om sina och andra barns rättigheter och praktisk övning i demokrati. Det ger barnen framtidstro och möjlighet att kräva att deras rättigheter respekteras.

I världsomröstningen Global Vote utser barnen vem som får deras prestigefulla pris för sina insatser för barnets rättigheter. Prissumman hjälper några av världens mest utsatta barn till ett bättre liv. World’s Children’s Prize, som startades i Sverige år 2000, genomförs i samarbete med upp till 100 000 lärare och hundratalet organisationer jorden runt.

Tre globala legender beskyddar World’s Children’s Prize: Nelson Mandela, Aung San Suu Kyi och Xanana Gusmâo, frihetskämpe och premiärminister i Östtimor. Andra beskyddare är HM Drottning Silvia och världsledarna i The Elders Graça Machel och Desmond Tutu.

När? Hur länge? Omfattning?

OBS! Praktikplatsen är tillsatt för höstterminen 2013.

Höstterminen 2013. En termin. Så snart som möjligt och sex månader framåt eller enligt överenskommelse. Heltid.

Vad innebär praktiken?

Att vara delaktig i WCPs övergripande programmering och uppföljning för barns rättigheter i stort, samt ett mer specifikt ansvar för planering, samordning och uppföljning av WCPs program i Sverige. Det innefattar att samordna och uppdatera WCPs register över aktiva skolor i Sverige, samt att föra dialog kring programmet med engagerade lärare över hela Sverige. 

Arbetet kan även innebära några resor inom Sverige då praktikanten ges möjlighet att delta i seminarier/ lärarfortbildningar. WCP praktikanten kommer även att få möjlighet att uppleva den stora prisceremonin för barnets rättigheter under 2013.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

God kunskap om utvecklingsfrågor och om globala rättvisefrågor med fokus på barnets rättigheter. God samarbets- och kommunikationsförmåga samt förmåga till självständigt arbete. Mycket god datorvana i främst Excel och Word, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Positiv och utåtriktad personlighet.

Meriterande kompetens/erfarenheter

Praktisk erfarenhet från arbete med barns rättigheter. Språkkunskaper i franska och/eller portugisiska

Övrig information

Praktikanten kan dels sitta på World’s Children’s Prize huvudkontor i Mariefred, dels på WCP kontoret i Stockholm.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser