Liberia Dujar Association (3 platser) (Praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

www.liberiadujar.org

När och omfattning:

Vårterminen 2014 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Liberia Dujar Association (LDA) är en icke-politisk och icke-religiös medlemsbaserad biståndsorganisation som driver ett långsiktigt utvecklingsprogram i Liberia. LDA-Sweden samverkar med sin lokala partner LDA-Liberia. För närvarande driver vi en gymnasieskola och en teknisk yrkesskola i Liberia. Vi sprider även information om hiv & aids, samt utbildar lokalbefolkningen, samt eleverna i Liberia i demokrati och mänskliga rättigheter. Utöver detta driver LDA informationsverksamhet i Sverige. LDA får bidrag från Sida, Forum Syd, Radiohjälpen, Jochnick Foundation samt från företag och privata givare. Vi sitter i vid Slussen på Götgatan 22A i Stockholm tillsammans med bland annat Svalorna Latinamerika, Palestinagruppen och Peace Works.

Var med och jobba för Liberias framtid genom Liberia Dujar Association!

När? Hur länge? Omfattning?

Vårterminen 2014. En termin. Heltid.

Vad innebär praktiken?

Du får som praktikant möjlighet att arbeta med alla olika delar av hur man driver en frivillig organisations som jobbar med utveckling genom skolor i Liberia, till exempel genom administration, kontakt(muntlig och skriftlig) med andra organisationer, företag, stiftelse och samla, bearbeta och sprida information om organisationens arbete.

Vi söker tre praktikanter som vill ta del av det löpande arbetet på kontoret i Stockholm. Utöver gemensamma, delade arbetsuppgifter önskar vi:

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Studier kopplade till samhällsämnen – utvecklingsstudier, statsvetenskap och/eller ekonomi. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenheter av utredningar och självständigt arbete. Meriterande är kunskaper inom layout, erfarenhet av Adobe InDesign är ett plus. Vi söker en engagerad och kompetent person som gärna har erfarenhet av frivilliga organisationer eller universitetsstudier inom utvecklingsfrågor. Du ska gärna ha erfarenhet av Afrika och/eller ett intresse för Liberia. Goda kunskaper i svenska, engelska, datorvana, ekonomi och förmågan att kunna arbeta både självständigt och i team (praktikanten delar rum och jobbar i team tillsammans med projektledaren). Att kunna formulera sig i skrift på ett akademiskt, strukturerat, noggrant sätt är av stor vikt. Möjligheter till utbildning, seminarier, workshops ges och en rolig dynamisk miljö där man får vara med och utveckla och driva en organisation från grunden.

Meriterande kompetens

Erfarenhet av administrativt och analytiskt arbete, samt erfarenheter från andra länder (resor, gärna i Afrika, volontärarbete, studier, MFS-projektarbete). Strukturerad och kunna arbeta med flera projekt samtidigt. Kunskap om Liberia.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser