Film: Fåtöljensamtal- En inblick i livet som ambassadör före, under och efter krisen i Egypten (Malin Kärre)


Fåtöljensamtal- En inblick i livet som ambassadör före, under och efter krisen i Egypten
Malin Kärre

Del 1 (hela) presentation

Del 2 presentation och 17:20:00 frågor från publiken

Del 3 (hela) frågor från publiken

Datum: 19 november 2013
Plats: FUF:s kansli

Ingen har väl kunnat undgå nyhetsrapporteringen kring den arabiska våren som inleddes i slutet av 2010 med krav på bland annat demokratiska reformer. Ett perspektiv som vi kanske inte har fått ta del av är hur det var att bo och arbeta i Egypten under den här perioden. Vi kommer under kvällen få höra Malin Kärre, svensk ambassadör i Egypten under dessa år, berätta om hur det var att verka i händelsernas centrum. Hon ger också en exposé över ett land i förändring. Vad låg bakom Mubaraks fall? Hur utvecklades krisen? Hur ser framtiden ut för Egypten?

Malin Kärre arbetade som ambassadör i Egypten mellan 2008-2013. Dessförinnan arbetade hon som ambassadör i Litauen. Hon har dessutom arbetat inom utvecklingsbistånd och varit chef för den UD-enhet som ansvarade för det multilaterala utvecklingssamarbetet och därefter var hon personalchef. Som ung diplomat var hon stationerad i Indien, Kenya och Mocambique.

Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer