Film: Fåtöljensamtal- Flyktingarnas väg till Europa (Christer Zettergren)

Fåtöljensamtal- Flyktingarnas väg till Europa (Christer Zettergren)

I oktober fylldes media av bilder från fartygskatastrofen utanför den italienska ön Lampedusa. Hundratals migranter, huvudsakligen från Eritrea och Somalia, omkom. Olyckan var en av de största i sitt slag men tyvärr inte den enda.

Hur kan fler katastrofer som denna förhindras? Vilka är de vanligaste vägarna in i Europa och Sverige för flyktingar? Hur ser EU:s samarbete inom frågan ut? Vilka är utmaningarna? Vilken är Sveriges roll i det hela?

Christer Zettergren, omvärldschef på Migrationsverket, gästar årets sista FUF-fåtölj. Christer har tidigare varit generalsekreterare för Röda Korset.

Datum: 4 december 2013
Tid: 18:00 — 19:30
Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer