Pop up-FUF i Lunds första fåtölj! Jan Bjerninger 3 februari

3 februari, 2014 - kl. 19:00 till 19:00

”Det svenska biståndet har varit framgångsrikt!” – Är det påståendet sant?

Vilka resultat ger det svenska biståndet? Ställer det rentav till mer skada än nytta? Vad måste en bra biståndsarbetare kunna? Hur gynnar utvecklingssamarbetet mänskliga rättigheter och demokrati? Är rent vatten en mänsklig rättighet eller en ekonomisk resurs? Kommer fattiga människor att drabbas av en ny livsmedelskris?

I vårens och Lunds första FUF-fåtöljensamtal kommer Jan Bjerninger, författare till “Det framgångsrika biståndet. Om svenskt utvecklingssamarbete i praktiken”, att samtala om boken och dess frågor. Han har under 40 år arbetat med bistånd till tre kontinenter, bl.a. som avdelningschef på Sida, ambassadör, volontär och konsult. 

Datum: 3/2
Tid: 19.00 – 20.30
Plats: Samhällsvetarkåren Samvetet, Paradisgatan 5S, Lund
Anmäl dig HÄR!

Vi bjuder på fika!
Varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender