Fåtölj 10/2: Svensk hjälp till Filippinerna – Före, under och efter tyfonen Hayian

10 februari, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

FUF:s seminariegrupp välkomnar Christian di Schiena till fåtöljen 10 februari kl. 18.00!

I början av november 2013 drabbades Filippinerna hårt när tyfonen Hayian drog in över landet. ”Om FN ger klartecken kommer Sverige att inledningsvis skicka två tältläger med tillhörande personal till de hårdast drabbade områdena på Filippinerna”, sa Christian di Schiena på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) till DN i en artikel som publicerades den 9 november. Många människor miste livet och ännu fler fick se sina hus jämnade med marken. MSB skickade tidigt hjälp i form av både experter och materiella ting. Christian di Schiena kommer under kvällen att berätta om hur arbetet fungerar vid en sådan naturkatastrof, om hur MBS som svensk myndighet planerar för sådana eventuella händelser i utlandet och om hur de arbetar med återuppbyggnad i Filippinerna idag.

Christian di Schiena är biträdande chef på enheten för insatser vid MSB och var operativ chef på MSB under hanteringen av tyfonen Haiyan i Filippinerna. Han har tidigare arbetat vid bland annat FN:s World Food Programme, Räddningsverket och avdelningen för samordning och insats på MSB. Han har varit på insatser i bland annat Irak, Burma, Georgien, Pakistan och Jordanien och är medlem i FN:s snabbinsatsstyrka för humanitär samordning, UNDAC.

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkomna!

Anmäl dig HÄR!
Läs mer om FUF på www.fuf.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender