Film: Säkra världen 28/1-14

28 januari hölls det första seminariet i FUF:s serie om säkerhetspolitik och fredsfrämjande utveckling på Postmuséet i Stockholm. Lena Ag (generalsekreterare för Kvinna till Kvinna), Stefan Ring (generalsekreterare för Allmänna Försvarsföreningen) och Johan Eriksson (forskningschef vid Utrikespolitiska Institutet) diskuterar det vidgade säkerhetsbegreppet under ledning av moderator Anders Mellbourn. Vad är säkerhet? Hur ser den säkerhetspolitiska debatten ut? Kan man göra säkerhetspolitik av allt?

Med anledning av seminariet debatterar Anders Mellbourn på Biståndsdebatten. Han argumenterar för att det breddade säkerhetsbegreppet måste tas på allvar. Att klimatförändring och IT-sårbarhet är verkliga säkerhetshot mot Sverige, tas sedan länge för givet. Men den konkreta säkerhets- och försvarspolitiken är i praktiken fortfarande rent militär, menar han. Läs artikeln HÄR! Vad tycker du? Ge dig in i debatten, tyck, tänk och diskutera på samma länk.

För mer information om seminarieserien, besök www.bistandsdebatten.se/fredsakerhet

Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer