Fåtölj 28/4: När millenniemålen gått ut – ett samtal om post 2015-processen

28 april, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

År 2015 närmar sig med stormsteg och därmed även millenniemålens utgångsdatum. Millenniemålen, som består av åtta mätbara mål som ämnar förbättra för världens allra fattigaste, tillkom i FN:s regi. Vid millennieskiftet år 2000 kallade Kofi Annan i egenskap av dåvarande generalsekreterare till det så kallade millennietoppmötet i New York. Medlemsstaterna var överens om sitt kollektiva ansvar gentemot världens utsatta, vilket kom att konkretiseras genom millenniemålen.

Men vad händer när millenniemålen gått ut? Vid FN:s toppmöte år 2010 fastslog medlemsstaterna att milleniemålen har lett till stora utvecklingsframsteg. Arbetet med att formulera nya mål som tar vid efter 2015 har därför satt igång. Hur kommer det att gå? Kommer medlemsstaterna kunna enas om målen? Vilket fokus har de nya målen och vilka frågor driver Sverige? Kom och lyssna på ett spännande seminarium och ställ dina frågor om post 2015-processen!

Anna Brandt som är Sveriges post 2015-ambassadör gästar FUF-fåtöljen.

När: 28:e april, kl 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender