FUF-bladet No 2 2014

fufblad22014FUF-bladet No 2 2014

I helgen är det val till Europaparlamentet. EU är, tillsammans med sina medlemsländer, världens största biståndsgivare. De beslut som fattas i EU-parlamentet påverkar världens fattiga på många olika sätt och EU har stort inflytande över utvecklingen i låginkomstländer. Inför det stundande EU- valet tar FUF-bladet därför en titt på EU:s roll som global aktör. Vilka klimatåtaganden krävs av EU under den kommande mandatperioden? Ska EU:s bistånd bidra till arbetet för kvinnors rätt till abort i utvecklingsländer? Hur har förändringar i omvärlden påverkat EU:s partnerskap med utvecklingsländer, och hur ser den senaste utvecklingen i samarbetet mellan EU och Afrika ut? Om det och mycket mer kan du läsa i senaste FUF-bladet.

Trevlig läsning och glöm inte att rösta på söndag!

 

Dela det här:
Publicerat i FUF-bladet