Nyfiken på hur du kan engagera dig i FUF? Kom på kick off!

4 september, 2014 - kl. 17:00 till 19:00

Är du intresserad av globala utvecklingsfrågor? Vill du engagera dig och skaffa erfarenhet av att arbeta ideellt inom biståndssektorn?? Kanske är du på jakt efter en spännande praktikplats? Välkommen på kick off hos FUF!

kickoffTräffa erfarna medlemmar från FUF:s styrelse som diskuterar betydelsen av ideellt en- gagemang och hur man går tillväga för att få jobb inom det internationella utvecklingssamarbetet. Träffa även FUF-studenter som berättar om hur du som medlem kan engagera dig i till exempel FUF:s tidningsredaktion, seminariegrupp, bistånds- debatten.se eller som utrikeskorrespondent. Kansliet berättar också om FUF:s praktikantprogram genom vilket du bl.a. kan praktisera på Sidas olika avdelningar, samt om vårt mentorskapsprogram och om att vi erbjuder våra aktiva medlemmar kompetensutveckling inom utvecklingsfrågor och kommunikation.

Medverkar gör bland andra Eva Lithman och Helena Bjuremalm från FUF:s styrelse. Eva ingår i expertgruppen för utvärdering och analys av Sveriges internationella bistånd. Hon har tidigare bl.a. arbetat som chef för Sidas sekretariat för utvärdering och internrevision, som genderexpert inom Interamerikanska utvecklingsbanken i Washington och som chef för Rädda Barnens Sydamerikakontor. Helena är chef för International IDEA:s demokrati- och utvecklingsprogram. Hon har tidigare bl.a. arbetat som ledande ämnesföreträdare för demokratibistånd vid Sidas avdelning för tematiskt stöd, som regionasvarig rådgivare i demokrati- och MR-frågor för Sida i Östafrika och som departementssekreterare vid UD med ansvar för humanitärt bistånd och bistånd till Afrikas Horn och Centralafrika.

När? Torsdagen 4 september 17.00-19.00
Var:
FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a
Hur:
Anmäl dig HÄR!
(OBS! Anmäler du dig men får förhinder – vänligen meddela oss asap!) 

FUF bjuder på dryck och tilltugg!

Välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender