FUF-fåtölj 16/9: Ebolautbrottet – svenska insatser och internationella organisationers roll i hantering av spridningen

16 september, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

FUF bjuder den 16 september in till ett fåtöljen-samtal med fokus på den pågående spridningen av ebola. Trots att den har varit känd i flera månader är det först de senaste veckorna som rapporteringen från de drabbade länderna i Västafrika har ökat. Många gånger har fokus riktats mot de mer medicinska aspekterna av smittan. I detta samtal vill vi istället fokusera på de samhälleliga perspektiven: hur påverkar ebolautbrottet livet för människorna i det drabbade området? Vilka roller har nationella myndigheter respektive internationella organisationer, och på vilket sätt kan Sverige och svenska insatser bistå människorna i området som drabbats?

Torbjörn Pettersson, chef på avdelningen för Afrika på Sida, gästar fåtöljen för att dela med sig av sin kunskap. Torbjörn har tidigare bland annat varit landchef på svenska ambassaden i Tanzania, generalsekreterare vid Svenska Afghanistankommittén samt ambassadör i Afghanistan. Lyssna gärna på när Torbjörn medverkade i Studio Ett för att prata om svenska insatser mot ebolautbrottet (lyssna här).

När: 16 september 2014, kl. 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR!

FUF bjuder på dryck och tilltugg – varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender